WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - K.K. Malle-Beerse  4 - 5  (0-3)

DATUM 20-01-2017  21:15

DOELPUNTEN 3' Dahmani 0-1, 12' Amajoud 0-2, 19' Daali 0-3, 22' Aabbou Lahcen 1-3, 24' Aabbou Hoessein 2-3, 29' Amajoud 2-4, 30' Boujemaoui 2-5, 38' Aabbou Lahcen 3-5, 39' Aabbou Lahcen 4-5.

VERSLAG Na het verlies van vorige week in Noorderwijk moest een thuiswedstrijd tegen Malle-Beerse puntengewin opleveren. Coach Hontis kon Nelis en Putzeys recupereren, maar nu was Knevels geschorst.

De eerste minuten van de wedstirjd heeft Meeuwen voornamelijk balbezit, maar in de 3e minuut heeft Peeters balverlies. Dit is een vrijgeleide voor Dahmani om de openingstreffer aan te tekenen. Voor de zoveelste maal dit seizoen zijn we weer op achtervolgen aangewezen. Malle laat de bal aan Meeuwen en zet een goed blok neer. In de 6e minuut kan Putzeys uithalen, maar zijn poging strandt op het doelhout. Het sterkste punt van Malle is de snelle omschakeling en laat dit halverwege de 1e helft nogmaals zien. Aanval van Meeuwen wordt afgeblokt, snelle uitbraak en Amajoud brengt de dubbele voorsprong op het bord. Meeuwen is niet bij machte om een kans af te dwingen tot Putzeys in de 16e minuut weer het doelhout viseert. Wanneer diezelfde Putzeys balverlies lijdt is het een koud kunstje voor Daali om met 0-3 te gaan rusten.

Na een zeer slappe eerste helft is Meeuwen verplicht om voluit te gaan. Coach Hontis opteert om hoog druk te gaan zetten en dat rendeert al snel. De gebroeders Aabbou in samenspel en Lahcen is de afwerker. Meeuwen krijgt nieuwe moed en trekt alle registers open. Nelis stuit op de keeper. Niet getreurd, Bahci verovert de bal en speelt Hoessein Aabbou aan 2-3 na slechts 4 minuten in de 2e helft. Malle-Beerse moet achteruit en komt niet meer toe aan een tegenaanval. Het is alle hens aan dek, maar Van Leeuwen houdt de bezoekers in deze fase recht. Halverwege de 2e helft komt Malle er voor de eerste maal uit en het is onmiddelijk prijs via Amajoud. Eén minuut later wordt dit herhaald en afgewerkt door Boujemaoui. De kloof bedraagt opnieuw 3 doelpunten. Met nog 5 minuten op de klok gaat Meeuwen met vliegende keeper spelen, en dat heeft uiteindelijk nog bijna het gewenste effect. Lahcen Aabbou kan 2x scoren en op enkele seconden van het einde komt Hoessein Aabbou slechts enkele centimeters tekort om de gelijkmaker aan de 2e paal binnen te tikken. Eindstand 4-5.

In deze wedstrijd lag het verschil bij de gezonde agressiviteit die bij de bezoekers duidelijk hoger lag dan bij ZVK Meeuwen. Het zal, zoals verwacht, vechten zijn tot de laatste speeldag, maar we gooien de handdoek nog niet.